marți, 26 aprilie 2011

Negrese

Pentru concursul Jamie Oliver am primit o reteta de Negresa de la Virginia.


NEGRESA

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

- 500 gr. zahar;
- 250 gr. unt;
- 200 gr. faina
- o cana de lapte (200 ml.);
- 4 oua;
- 6 linguri de cacao;
- 1 pachet praf de copt;
- esenta de rom;


Am pus la fiert untul impreuna cu laptele, 4 linguri de cacao si zaharul ramas dupa ce oprim separat 6 linguri. Dupa ce compozitia s-a omogenizat am luat-o de pe foc si am oprit o cana din ea pentru glazura, glazura in care adaugam acum si esenta de rom.
Restul de compozitie, din care vom face blatul pentru Negresa, se lasa sa se raceasca. Intre timp, separam albusurile de galbenusuri si batem spuma tare albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar pe care le-am oprit mai devreme.
Dupa ce compozitia s-a racit, adaugam cele 4 galbenusuri, praful de copt stins in zeama de lamaie si faina in ploaie, amestecand bine cu mixerul. Dupa aceasta adaugam treptat si albusurile batute spuma.


Am tapetat o tava cu hartie de copt si am turnat compozitia rezultata. Se da timp de 25-30 de minute la cuptorul preincalzit, dupa care se incearca blatul cu o scobitoare.
Dupa ce am scos blatul din cuptor am turnat deasupra cana de glazura si am intins-o uniform. Daca doriti puteti adauga deasupra dupa preferinta nuca de cocos sau nuca macinata.

Prajitura Negresa se lasa apoi sa se raceasca, dupa care se poate servi. 

O alta reteta de Negrese am postat in luna martie, o puteti incerca si pe aceasta: http://fraiche-bistro.blogspot.com/2011/03/negrese.html

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu