luni, 9 mai 2011

Paine de casa

O reteta care imi aminteste de copilarie. Painea facuta in casa era nelipsita de pe mese.


PAINE DE CASA


Ai nevoie de:

- 500 gr faina;
- 1 lingurita sare, un praf de zahar;
- 2 linguri ulei
- drojdie cat o nuca;
- o cana apa calduta;


Fa o gaura in centrul fainii si pune uleiul, zaharul si sarea. Amesteca drojdia cu apa calduta si toarna-le in mijlocul fainii. Acum amesteca compozitia luand treptat faina de pa margini. Iese o compozitie elastica pe care trebuie sa o lasi la crescut cam o ora dupa ce ai facut o bila frumoasa.

Ia coca din recipientul in care am amestecat-o si pun-o intr-o forma rotunda. Mai las-o cam 30 minute la crescut, cu un prosop deasupra. In timp de dospeste da drumul la cuptor sa se incinga.

Dupa cele 30 minute, presara deasupra faina. Introdu la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute. Va iesi o paine cu coaja crocanta si miez moale.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu