luni, 9 mai 2011

Supa crema de ceapa

Nu am stat degeaba zilele astea cat am lipsit, ba chiar am pregatit niste mancaruri in premiera pentru mine. Prima este supa crema de ceapa.


SUPA CREMA DE CEAPA


Am avut nevoie de:

- 10 cepe mari;
- 250 ml lapte;
- 3 linguri de ulei;
- sare, piper;


Am taiat cepele marunt si le-am pus la calit in ulei. Cand s-au inmuiat si au devenit sticloase am scos 2-3 linguri intr-un castron separat pe care le-am folosit la decorare. Peste cele care au ramas in tigaie am pus laptele si am lasat sa dea in clocot de cateva ori. Am asezonat cu sare si piper.
Am scos compozitia din tigaie si am lasat-o sa se raceasca putin, dupa care am pus-o in blender. S-a format o compozitie cremoasa care poate fi mancata cu paine prajita.

O supa crema de ceapa, usor de preparat si foarte gustoasa. La prima incercare am fost multumita de rezultat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu